Snart klart for navnefest og bursdag

I løpet av de neste to helgene skal vi virkelig få kjørt oss når det gjelder festiviteter.

Til helgen skal vi ha navnefest for Sebastian i Bærum rådhus, og helgen etter skal vi ha ikke mindre enn 3 forskjellige bursdagsfester for Sverre som blir 4 år! (barnehagefest, venner-med-små-barn-fest og til slutt familie-og-venner-med-store-barn-fest)

At navnefesten kom helgen før bursdagen var det ikke så mye å gjøre noe med, for neste anledning ble ikke før mai til neste år. Det ble litt lenge til.

Men at vi nå har tatt litt av når det gjelder bursdagsfeiringen, vel det er vel ene og alene min skyld.

For mens navnefesten skal feires i rådhuset og på Artista Café på Kadettangen (hvor vi ikke trenger å fikse noe selv egentlig), så er det et annet ball game med bursdagene.

TEMAFEST
For jeg var selvsagt hyggelig mor og spurte hvilket tema 4-åringen ville ha på bursdagen sin i år. Svaret var Lego, og siden jeg begynte tradisjonen allerede på 1-års dagen med å sette en temakake på bordet, var selvsagt Sverres svar som følger:

- Mamma, jeg vil gjerne ha Lego-bursdag! Da må jeg få Lego-kake med mange Lego-manner på. Og så må vi ha ballonger på en tråd i taket (den idéen har han fått fra boka "Pulverheksa"), og så ønsker jeg meg 1000 legomanner i bursdagsgave! kommer det muntert fra Sverre.

Men etter at jeg nå har invitert til Lego-bursdag, har ønsket fra Sverre blitt litt mer presist.

Jeg som hadde tenkt å lage en kake som så ut som et hode på en legofigur (det er jo tross alt bare å legge flere runde kaker oppå hverandre), så har nå gutten kommet med et spesifikt ønske.

Han vil ha Lego-Chima-kake. Det gjør alt mye verre, for da er det en komplisert løve-figur som er hovedmannen, og jeg fatter ikke helt hvordan jeg skal få det til. Vel, jeg har ennå noen dager til å tenke på.

Så nå er planleggingen godt i gang. Kommer med flere oppdateringer etter hvert.

Her er kakene han har hatt til de tre første bursdagene sine:
Ettårsdagen ble feiret hjemme med verdens mest perfekte kake fra Camilla som driver Kakekunst.no

Sjekk den perfekte kaka og de detaljene som Kakekunst.no har laget!! Her var selvsagt temaet Drømmehagen, som da var favorittserien til 1-åringen.

Figur laget av Kakekunst.no

Hinkel Pinkel laget av Kakekunst.noMakka Pakka laget av Kakekunst.no

Her var mitt første forsøk på en kake laget med marsmalows fondant. Temaet var tog, og denne ble levert til feiringen i barnehagen. 

Når Sverre ble 2 år ble det togkake i barnehagen, og brannbil-kake hjemme. Denne er laget av marsmalows-fondant og marsipan. Ble egentlig veldig fornøyd med denne. Den kostet mye frustrasjon og veldig lang tid før jeg fikk det rett.

Fristende å si at dette bare var noe man slengte sammen, men den gang ei..Sverres 3-års dag ble feiret med temaet Karius og Baktus.

Fant ikke noe nærbilde av kaka, men her slet jeg skikkelig. Det var greit å lage tre tenner, for det var jo nesten som togene året før, men da jeg begynte med selveste Karius og Baktus forsto jeg at dette ikke var for amatører. 

Å skulptere figurer er rett og slett ikke noe jeg kan, så de to små tannmonstrene ble seende ut på akkurat samme måte som noen leirefigurer jeg lagde på barneskolen. Har altså ikke hatt noen utvikling på den fronten nei.

Til alt overmål klarte Sverre å finne kaka på forhånd, og siden den lille gutten gjerne ville smake, så stakk han like godt fingern inn i tanna og smakte på. Heldigvis var temaet som det var, for alle kommenterte at jeg til og med hadde fått med hullene i tennene til Jens... (Så takk for hjelpen Sverre)

I år er det altså Lego Chima som står øverst på ønskelisten. For de som ikke vet hva det er, kommer her et lite bilde av hva jeg har å bryne meg på:

 
Wish me luck!

Ha en fin dag!

Kommentarer

 1. Svar
  1. Ja ikke sant! Angrer allerede! Men nå får det bare stå til!

   Slett
 2. Du er virkelig helt fantastisk flink til å lage kaker - wow!

  Sandra

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Men lysten til å få det til overgår mange ganger evnene til å gjennomføre det. Gruer meg som bare det til å starte på helgens kaker...

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg