Vil du ha kreative barn? Gi dem Moluk Bilibo- Pass deg mamma, du går i lavaen!

Sverre roper til meg mens han står med en stokk han har funnet på stranden, og balanserer så godt han kan oppå de nye morsomme "bøttene" (som Sverre kaller dem) som vi tester ut.

Vi har tatt med oss en hel haug med strandleker, sommerleker og badeleker til stranden for å teste dem ut før vi skal vise fram årets nyheter på "God Morgen, Norge" onsdag i neste uke, og de merkelige skapningene fra Moluk setter fort fantasien i sving.

Sverre sloss med drager, og var redd for å falle ned i lavaen om han ikke sto oppo Moluk Biliboene.

Mammas plan blir endret

Jeg hadde på forhånd sett for meg at "bøttene" som også ligner på store hoder (vanskelig å beskrive noe som er så nytt og kreativt), kunne fungert fint som en hinderløype.

Jeg tenkt at Sverre kunne få hoppe over dem, springe rundt dem og kanskje prøve å stå på den siste av dem i rekken og balansere.

Men Sverre ville det anderledes.

- Hvis vi legger dem etter hverandre, så kan man gå på dem, sier gutten entusiastisk!

Han legger dem som et langt ledd-dyr etter hverandre, og begynner å balansere fra den ene til den andre.

Han finner en stokk på stranden, og plutselig er han i fektekamp med drager, og er redd for å falle ned i lavaen.

Jeg koser meg med at han klarer å finne ut selv hvordan han vil leke med Moluk Bilibo, og spør etter en stund om han har andre idéer til hva vi kan gjøre med dem.

- Man kan sitte i dem, men akkurat her kan man ikke snurre rundt, sier han og tester det ut. (For snurre rundt har han gjort på terassen før vi kom til stranda! Det er gøy!)

- Men man kan bruke dem som stol.

- Og så kan man ha sand oppi dem, eller trestokker, og hvis det hadde vært snø her, så kunne vi laget hodet på snømannen, for de ser jo ut som store hoder, sier han og ler.


Snø ja, de kan altså brukes både i snøen og i vannet. Være bøtte eller hode, stol, oppbevaringskurv eller kjempestor badebåt.

Mulighetene er nesten uendelig, selv om vi ikke har fått testet ut alle ennå.

Sebastian koser seg med Moluk Bilibo mini. Han ble over seg av begeistring da han fikk alle de små Molukkene rundt bena. 

Miniversjonen til knøttet

De store bøtte-hodene har også en miniversjon, og de passer perfekt til Knøttet.

Han stortrives der han sitter på stranden og bruker dem som trommer, spade og biteleke.

De flyter også godt som små båter i badekaret, men badeleker kommer vi tilbake til i neste VI TESTER-innlegg.

Vi gir Moluk Bilibo full score på terningen når det gjelder kreativitet, og konstaterer at de har en hel haug med bruksområder.

Sverre har mast om å få ta dem med i barnehagen flere dager nå, det skal han få lov til. Jeg er helt sikker på at de kommer til å leke med dem på utallige flere måter der enn det vi har tenkt på til nå.

Det morsomme med dem er at når man setter to og to sammen, så blir det til et smilende hode med øyne. De har rett og slett personlighet disse skapningene som er vanskelige å forklare hva er.

Du finner Moluk Bilibo på Andemorshop.no eller på din lokale småbarnsbutikk. For eksempel har Lilleprinsen på Bekkestua disse inne. Full forhandlerliste finner du her.


Det krever litt ballanse å holde seg oppå en Moluk Bilibo. Derfor er de også med på å utvikle motorikken til barna.

Åh nei, jeg faller i lavaen mamma!

Det ble en strålende dag på stranda med kreativ lek og Moluk fra Andemorshop.no. 

Moluk Bilibo fungerer både som stol på standa, fotskammel og lekekompis. Se hvor kule de blir når man setter dem sammen!

Sverre insisterte på å ta med de to Oogi figurene vi har testet ut tidligere. De er også fra Moluk, og er morsomme å feste på disse bøttene. Se hvor kul Oogi er her! Jeg spår nemlig at Oogi kan redde ferien din, intet mindre! (og så er den veldig gøy å leke med for mor!)
Moluk Bilibo mini er kule å ha med på stranda. Man kan lage figurer av dem, de fungerer som spade, tromme, biteleke, badebåt, sandformer, hode til sandfigurer og ja sikkert mange andre ting også!

Oogi mini oppå Moluk Bilibo mini. En kul kombinasjon.

Det var gøy for hele famlien å leke med disse. Jeg liker rett og slett leker med personlighet.

Sebastian er usikker på om han liker den rosa eller blå best. Men vær trygg, han smakte på alle, for sikkerhets skyld...

Bruker du Moluk Bilibo på gulvet eller en hard overflate, er det gøy å prøve å holde ballansen med dem. Sverre i dyp konsentrasjon på terrassen.

Hehe, der falt jeg!

- Se, jeg står på hodet hans!
Følg med på "God morgen, Norge" onsdag kl 09.25, da får du inspirasjon til nye uteleker til barna. Vi har testet flere leker!

Og flere leker vi har testet kommer ut her på bloggen i de neste dagene!

Blogglisten hits

Kommentarer

Populære innlegg