Slik får du barnet ditt til å virke intelligent!

Jeg er ikke noe særlig god til å lage mat. Selv om jeg klarer å få fram noen få retter på kjøkkenet, er jeg absolutt ingen matkunstner eller kokke-entusiast.

Jeg synes rett og slett ikke det er så gøy å stå der over grytene. Dessverre føler mannen det på samme måte.

Løsningen på dette er at familien spiser ganske ofte på restaurant.

Nå i ferien hadde vi tenkt til å prøve å lage litt middag hjemme siden vi tross alt skal være her i 8 uker. Men i løpet av de 6 ukene vi har vært her til nå, har det blitt et fåtall middager i heimen. Resten har blitt konsumert utenfor husets fire vegger.

Siden vi spiser så ofte ute, er Sverre på 4 egentlig godt vant med hvordan man skal oppføre seg på restaurant. Men han er jo tross alt bare 4 år, så noen ganger når vi ser at tålmodigheten hans holder på å ta slutt, er det veldig godt å ha med iPad eller telefoner med diverse apper.

Mannen i huset har for lengst lastet ned en sjakk-app for å spille litt i ledige stunder, og for et par uker siden oppdaget fireåringen dette spillet på pappas mobil.

Han sitter der og trykker på det, og blir ikke uventet, ofte satt i både sjakk og matt av motspilleren som er mobilen.

Men et par ganger nå har vi hatt det riktig så gøy med akkurat den appen, for mens Sverre sitter der superkonsentrert og trykker på sjakkbrettet, ser det jo faktisk ut som om han virkelig behersker det. Han har derfor imponert både turister på nabobordene og ikke minst kelnere med sine "ferdigheter".

- Oh my Good! How old is he? He is so super smart. I do not know how to play chess! ropte en kelner ut over restauranten her en dag.

En annen ble også helt fra seg av beundring der han sto og tittet over skulderen til 4-åringen.

Så om du har lyst til å skryte på barnet ditt noen kule ferdigheter, og la det virke superintelligent, så er det bare å la de trykke villt på skikkelig vanskelige apper som folk kjenner igjen.

De får som regel ikke med seg at når han trykker på en brikke, så kommer det opp flere grønne prikker på hvor han kan velge å flytte brikken til. Og da er det jo bare å bli imponert, for da ser det jo faktisk ut som om at han sitter der og spiller spillet helt alene. Det hjelper selvsagt på at han tror at han vinner hver gang, så hver gang han er sjakk matt, så sier han litt høyt:

- Jeg vant!

Her sitter han konsentrert og koser seg med sjakkspillingen.

Samme jakke, samme spill, men ny restaurant å imponere på.

Kommentarer

Populære innlegg