Den ultimate HALLOWEEN-festen!


I noen år nå, har vi virkelig gått all-in når det gjelder Halloween.

At vi kom til å bli en sånn Halloween-feirende familie, ble vel egentlig avtalt tidlig på året i 2010, da jeg var hos legen og fikk konstatert at terminen for min førstefødte var 28. oktober.

Mannen i huset var litt mer skeptisk, mens jeg mente at fikk vi en gutt som var født bare noen dager før Halloween, så var det bare å peise på med en gang, for her kom det til å bli mange år med Halloween-tema i bursdagene framover. Snakk om å spare penger liksom...Det er jo bare å plukke fram pynten år etter år, samme som med julepynten!

Så sånn har det blitt. Halloween har kommet for å bli. Eksperter sier i media at dette er en av høydepunktene igjennom året som ungene ser fram til. Ikke vanskelig å forstå egentlig, siden man både får kle seg ut, være ute i mørket, og gå rundt og be om godis hos alt av naboer!

Mens jeg nå tar en kaffepause i pyntingen til årets store dag (vi rakk det ikke før årets bursdag...hjelpes, så nå må det pyntes dagen før dagen!), så tenkte jeg mimre litt fra tidligere års feiringer.

Her er litt Halloween-inspo fra meg!

FLAGGERMUS: Disse dekorative flaggermusene i kartong er bare helt nydelige å klistre opp på veggen! Skaper stemning med en gang. Finner du dem ikke på butikken, vil jo en enklere variant med å klippe ut fra svarte ark være en hyggelig kvelds-aktivitet.

SPØKELSE I KOPPEN: Sett en marshmallow på en pinne, og mal på øyne og munn med spiselig svart-farge, så får ungene en liten overraskelse med en gang de setter seg til bords.

SKUMLE DYR: Med rotter på bordet, og flaggermus på vinduet, er det klart for en skummel og litt uhyggelig tid ved bordet.

BALLONGER: Siden disse bildene er fra en bursdag, kommer vi ikke utenom ballonger. Ballonger er billige og dekorative når det kommer til fest. 

KAKE: Bursdagskaken for et par år siden ble prøvd formet som en edderkop. Øynene er Halloween-godis kjøpt på Nille. Vet ikke om resultatet ble så skremmende, men husker jeg var over middels fornøyd i hvert fall. Kanskje du får det bedre til? Føttene er lakrissnører, og ellers er det sjokoladekake med svart marshmallowsfondant over.

BORDET: Kake, papptallerkener, hjemmelagde edderkopper og en dekorativ plastduk, gjør susen når du skal lage fest for en hel klasse.

CUPCAKES: Dette var første gang jeg prøvde meg på å lage muffins om til cupcakes. Det er muffins i bunnen, og eggehviter og sukker pisket til marengs på toppen. Øyne er godis fra smågodt-hylla.

TOM I BLIKKET: Om cupcakene mine ble skummel, kan vel diskuteres. Heller litt tom i blikket kanskje. Men gode var dem.

GELE: Enkelt å lage, enkelt å servere. Gele er og blir en favoritt når man skal lage fest for ungene. 

FRUKT: Alt trenger ikke være godis. Hva med å tegne med tusj på noen klementiner, så blir de skikkelig skumle.

GODTEPOSER: Skal vi ha bursdag, så må man ha godis...Her har jeg kjøpt diverse skummel Halloween-godis på Nille eller Europris, og lagt det i cellofan-poser. For å pynte har jeg printet ut bilder og stiftet på toppen av posen.

KAKE: En annen enkel måte å pynte kaka på, er å farge litt melisglasur, og lage edderkoppspinn på kaka. Slengte på to edderkopper i plastikk, så var kaka ferdig pyntet. Her er Sverre 6 år, og dette er kaken som ble laget til "voksen-bursdagen"

EDDERKOPP-KAKE: Enkel kake med krem på toppen, og grønn pynteglassur som har blitt til edderkoppnett. 

PIKEKYSS: Har du litt cupcake-topping til overs, kan man steke det ved 100 grader i ca 1 time i ovnen, så får man kule spøkelses-pikekyss.

GRØNNE ORMER: Et år fikk vi fra KREAKID (en leverandør av hobbypakker du kan abonnere på), tilsendt grønn gele og sugerør å ha geleen i for å lage grønne slimåler til Halloween. De ble skikkelig kule, og vi hadde det gøy mens vi holdt på. Men mye gris ble det, men hva gjør vel det.

SLIMÅL: Her er slimålene akkurat ferdig. 

PYSJ: Sverre har hatt denne kule pysjen i flere størrelser de siste årene. Kjøpt på HM, og nå er det lillebror som kan bruke den. Så vi har egentlig litt Halloween hele året hos oss. Jeg så at de nå hadde en del gensere etc på samme sted her om dagen, så fortsatt mulig å kjøpe seg litt hverdags-Halloween-antrekk.

SY SELV: Har du ikke funnet ut hva ungen skal ha på seg, eller du har lyst til å være litt kreativ, kan jeg anbefale å sy selv. Trenger ikke være så vanskelig... (OK, her skal det innrømmes at jeg husker at jeg hadde glemt helt av hele Halloween-kostyme handlingen, så jeg satt dagen før Sverre skulle i barnehagen på Halloween-fest, og sydde FLAGGERMUS-kostyme til han.

FLAGGERMUS: Sverre hadde nemlig den kule masken fra før av, og da var det bare å finne fram en svart genser han hadde i skapet, og sy på litt vinger. Vingene er rett og slett en gammel svart T-skjorte funnet i mannens skap, og med å klippe den opp i den ene sømmen, så var det enkelt å bare sy på den store vingen bak i nakken, litt på albuen og så ved håndleddet. 

BARNEHAGE-FEST: Fornøyd smårolling på vei til barnehagen. (Hjelpes så mye snø det var for noen år siden på akkurat samme tiden!)

FLY: En flaggermus må jo fly!!

GJØRE SELV: Gjennom KREAKID fikk vi også piperensere og perler slik at vi kunne lage egne kule edderkopper. Det var skikkelig kos å ha noen egne hobbyprosjekter i høstmørket. Kan anbefales!

KREAKID: Hobbyboks-leverandøren kom opp med den kule ideen å tvinne noen piperensere rundt hverandre, feste en stor perle til kropp og hode, og så dekorere med små grønne perler. Det ble en super edderkopp!

HATT: Sebastian var ikke gamle gutten da, så han mente at den selvlagde edderkoppen kunne bli en fin hatt.

FERDIG: Her er det ferdige resultatet med piperenser-edderkoppene. Vi har dem fortsatt!

SLIM: For litt ultimat Halloween-moro, så lager du hjemmelaget grønt slim!

GRØNT GØRR: Når du lager grønt slim, så blir det mye gørr. Perfekt til Halloween altså. Oppskrift finner du på Google!

GRESSKAR: Pynt bord med søppelsekker, og gresskarene kan få låne mamma og pappas hatt.

SPINDELVEV: Litt spindelvev må til. Passer i hvert fall godt på det gamle speilet vårt!

DØRKLINK: Noen ting må rett og slett kjøpes på butikken. Denne mener jeg å huske er  fra Mye Moro på Sandvika Storsenter. Den lager skumle lyder når man banker på.


SKUMMEL MAKSE: Denne kule skapningen kjøpte vi før klassefesten for et par år siden. Den falt i god smak hos alle,  siden du bare trenger å gå foran den, så lyser øynene og den sier skumle ting.

EDDERKOPP: Har du en stor edderkopp, så må du ha mye spindelvev. Vi dekorerte hele kjellerstuen med spindelvev et år.

DO-MONSTER: Vi har en liten nisje på badet, der vi hengte opp et skummelt spøkelse. Jeg forsto først ikke hvorfor alle ungene kun ville gå på do i 2. etg, og ikke i kjelleren, før noen sa at do-monsteret rett og slett var for skummelt.


SKUMMEL: Elsker denne "skumle" edderkoppen! Nå har han blitt 4 år og skal være ninja i år.

ÆSJ: Første gang jeg åpnet et gresskar for å gjøre det klart til å skjære ut, holdt jeg på å kaste opp. For en stank!

GRESSKAR: Ingen Halloween uten gresskar! Her fra første gang ungene og jeg skulle prøve oss på å lage et kunstverk av den stinkende bomben.

SNACKS: Her om dagen fikk jeg tips om at man kunne rense førene, og riste dem i ovnen. De blir visst kjempegode å ha som snacks. Så det skal prøves i år!

SUPPE: Hva bruker man alt gresskar-kjøttet til? Jo, man lager visst suppe! Hadde planer i fjor om å gjøre det, men endte opp med å måtte kaste alt etter at det hadde blitt liggende vel lenge i kjøleskapet i påvente av å bli suppe. I år skal jeg klare det håper jeg.

GRESSKAR: Gøy for ungene å skjære ut gresskar. Jeg har funnet ut at det beste er om mor huler det ut først, så kan ungene være med på den morsomste delen heller, det å tegne på og skjære ut.

MESTERVERK: Ikke akkurat mesterverk...Men det viktigste er jo å ha det hyggelig med ungene. Så vi ble fornøyde nok med resultatet!

UTE-DEKOR: Ute på trammen har vi disse kule gresskarene som lyser opp og ønsker folk velkommen! Figur kjøpt på Europris tror jeg det var.

NATT: Klart for å ta imot gjester! Husk regelen med å slå av lyset ute om du ikke ønsker besøk av godtehungrige unger.


GODIS: Etter en runde med kansk eller knep, er det gøy å møtes for å spise godis med venner.

MENGDER: Blir det alt for mye godis i bøtta til ungene, finnes det råd! Her har jeg samlet flere tips til hva du kan gjøre med alt ungene har fått av søte saker.

Ha en super Halloween! Kommentarer

Populære innlegg