Når du tror du har vunnet men så vant du ikke allikevelHva skjer om du tror du har vunnet alt du ønsker deg, men så vant du ikke allikevel? 

Hva om du i tillegg er 4 år, og det du tror du har vunnet, er alt du klarer å si til mamma at du ønsker deg i løpet av tiden dere er i lekebutikken? Har du tatt på det, så er det ditt!

Dette skjedde med oss forrige helg. Unødvendig å si at jeg plutselig gikk rundt og bar på verdens mest nedslåtte fireåring, som gråt av full hals fordi han ikke vant allikevel.

Verdens kuleste konkurranse

Sebastian hadde nemlig blitt med i verdens kuleste konkurranse på Sandvika Storsenter hos Toys r'us. For å feire at senteret var 25 år, ville lekebutikken gi en heldig vinner, sjansen til å plukke med seg alt han eller hun klarte i løpet av 1 minutt. Tømme butikken på 1 minutt altså.

For å være med i konkurransen måtte man først snurre på et lykkehjul og få en stjerne. Fikk du stjerne, var du med i trekningen videre litt senere på dagen.

Men det var altså her alt gikk feil. Først hadde storebror gått opp på scenen og snurret lykkehjulet. Han fikk ikke stjerne. Så snek lillebror seg opp på scenen, og snurret på hjulet før vi fikk med oss at han egentlig skulle være 5 år for å delta. Sikkert lurt å være et år eldre, kanskje han hadde forstått konkurransen bedre da. 

Men småtten fikk stjerne, fikk skrive navnet sitt i boka, og dermed trodde han altså at han hadde vunnet!
Han trodde alle som fikk stjerne fikk tømme butikken!

Lang ønskeliste

For å være litt forberedt på at han kanskje kunne vinne, gikk vi inn i butikken og så hva han kunne ha sjans å røske med seg. 

Vi øvde til og med litt, slik at han skulle forstå at han måtte ta det fra hylla selv. Jeg prøvde hele tiden å si at det ikke var sikkert at han vant, men jeg forsto fort at dette ikke kom til å bli en lett ettermiddag, om han ikke vant i loddtrekningen.

For gutten ønsket seg en hel haug med ting! (Nå er i hvert fall julens ønskeliste klar, for å si det sånn!)

Tapet er et faktum

Da det var tid for den store finalen, og at den store trekningen fant sted, ble det fort klart at småtten ikke vant. 

- Hva, får jeg ikke alle lekene?

- Nei, mamma sa jo at du ikke hadde vunnet ennå. Han gutten der vant, prøver jeg meg forsiktig på, og peker på gutten som står hoppende glad og gjør seg klar til å tømme butikken på 1 minutt.

Da går det opp for stakkaren at han ikke får alt han har pekt på og ønsket seg. Verden faller i grus, og jeg prøver å trøste, samtidig som jeg tenker at han må se og være glad for han gutten som vant. Tenkte det var viktig at han forsto at det kun var han, og ikke alle andre med stjerne som vant.

Gutten tømte butikken for leker til en verdi av 15.000 kroner. Snakk om premie for 1 minutts løpetur. Kan nok forsikre alle om at hadde småtten vunnet, så hadde premiens beløp blitt betraktelig mindre enn det.

FRANK: Alt blir bra når man kan dra hjem med Frank i hendene!

Trøstepremie

Stakkars småtten kommer ikke over det som han nå ser på som et tap av en hel haug med leker. For å bøte på at jeg kanskje var skyld i å hause opp stemningen litt vel mye selv også, så sier jeg at han skal få en trøstepremie inne i butikken.

Selvsagt ønsker han seg den største bilen han har sett på, noen jeg sier han kan sette på ønskelisten til jul heller.

Gråten stilner heldigvis når han ser ... FRANK!! Jeg vil ha FRANK!!

Nå er ikke dette han Frank som jobber der, og som du alltid bør snakke med om du lurer på noe om leker, men dette er altså skurtreskeren Frank fra en av Biler-filmene med Lynet Mc Queen. 

Frank blir med oss hjem, lykken er komplett, og vi har fått skrevet ønskelister for begge guttene til jul, så egentlig er vi nå ganske a jour med den travle tiden som etter hvert kommer. Alt takket være verdens kuleste konkurranse som ble arrangert på Toys r'us på Sandvika Storsenter.

Jeg håper de gjør dette en annen gang også, for hvem har vel ikke drømt om å få gå inn i favorittbutikken sin og bare hente med seg alt man ønsket helt gratis!

ØVERST PÅ ØNSKELISTEN: Det er denne bilen som visst nok står øverst på ønskelisten i år! 

LYKKEHJUL: Det ble snurret utallige ganger på lykkehjulet denne lørdagen. Her er snurremesteren ved siden av hjulet, som fikk oppfylle drømmen til en gutt den dagen. 
SMIL: Heldigvis insisterte småtten på å bli tatt bilde av med Frank etterpå. Da var smilet godt plassert i det lille barneansiktet. Lykke kan altså kjøpes for penger, hehe.Kommentarer

Populære innlegg