- Kan vi ikke bare pynte en palme?

For de aller fleste nordmenn er julen ensbetydende med snø, kulde og en tradisjonsrik hjemmejul.

For meg er det ikke så farlig hvor julen blir feiret, bare at jeg er sammen med familien og at vi koser oss og skaper våre egne opplevelser.

Siden jeg elsker varme mye mer enn kulde og snø, er det helt ok å se på seg selv som "klimaflyktning" og feire julen på Grand Canaria. Derfor er julen i år perferkt, og mamma sin store-gutt på 4, ja han er helt enig i at det er greit å tilpasse feiringen til der man er.

Vi har jo ikke juletre her nede, men det hadde Sverre løsningen på før jeg i det hele tatt fikk tenkt ut en unnskyldning på problemet.

- Det finnes jo ikke juletrær her, så vi kan jo bare pynte en palme! sier han en av de første dagene vi er her.

- Ja det kan vi gjøre, svarte jeg lettet. Juglete glitter og noen julekuler er jo lett å få tak i. Vi gikk for grønt siden jeg har lest at det er fargen som er inn i år.


Sverre pynter palmen i hagen.

Heldigvis var det sprekker i de store palmebladene slik at den grønne glitter-remsen og alle julekulene enkelt kunne henges opp.

Slik ble palmen seende ut til slutt. Ganske så fin egentlig.

Gikk for ulike grønnfarger på kulene, siden det var det de hadde på kinabutikken jeg handlet på.

Julaften var det godis i Sverres julestrømpe, Sebastian fikk fruktmos i sin, og morfar hadde ikke strømpe, så han hang opp en joggesko, og jaggu fikk han ikke en sjokolade i skoen han også. (Vi spøkte med å legge uinpakket smågått i skoen, men det ble med spøken. Sjokoladen hadde papir)

Sverre satte ut grøt til nissen på julaften. For selv om jeg hadde fortalt han at nissen i Spania er mye mer travel enn han er når han er i Norge, og derfor ikke kan komme inn når han kommer forbi, så mente Sverre at han trengte litt nistemat på veien.Forskrekkelsen var stor da vi hadde spist middag og vi så lysglimt utenfor vinduet. Det måtte ha vært nissen. Da vi gikk ut for å sjekke, var grøten spist opp!! Tenk, nissen hadde vært der. Men vi fant ingen gaver med en gang.

Etter å ha letet litt ute, fant Sverre til slutt to gaver. En til han selv og en til Sebastian. Og de var fra selveste nissefar. Snakk om lykke!!

Julebildene ble tatt ute i år. Smil alle sammen, det er jul!

Sverre har blitt så stor nå, og Sebastian så stødig, at nå kan storebror holde lillebror helt alene! Her er  mamma sine to sjarmtroll.

Før julen satte inn for fullt, lagde vi hjemmelaget adventskalender. De hadde ikke lilla lys, så det ble røde i år. Tallene er egentlig et ark for å lage hjemmelaget julekalender.

For å få lysene til å stå i glassene, helte vi oppi sand vi hadde hentet i Maspalomas ørkenen. Sverre helte oppi sanden og satte på klistremerkene. Enkelt og dekorativt syntes vi.

Her er adventslysestaken vår!

Og slik ble det seende ut inne. Vi pyntet selvsagt med to blodharry julefigurer med lys som skifter farge, og vips så var syden-julen et faktum. Hadde kjøpt et knøttlite juletre som fikk plass i bakgrunnen.

Her er noen av juletrærne som var til salgs på kjøpesenteret i Puerto Rico. Da syntes jeg det var bedre å pynte en palme enn å dra dette inn i hus...

Eller så har du dette treet med pynt og ferdig snø-dekor...

Mer eller mindre fin julepynt skorter det heller ikke på her nede...

Vel dette var en liten stemningsrapport fra syden-julen. Håper dere alle har en fortsatt fin jul hvor enn dere befinner dere!
Vi har ennå en del dager i varmen igjen, så her skal det fortsatt bades, lekes, spises og koses under solens varme stråler.

God jul!

Kommentarer

Populære innlegg