Her er strandlekene du bør ta med deg på ferie!


Som du kanskje har sett, så holder vi på å teste ut sommerleker før vi skal på "God morgen, Norge" på TV 2,  onsdag 17. juni kl 09.25 (da må du se på!), og de neste lekene vi har testet er perfekte å ha med seg på stranda!

Her finner du bøtter i myk silikon som kan brettes sammen, nyskapende og innovative spader som har flere funksjoner. Den perfekte badebåt med avtagbar liten båt, og som du også kan lage sand-båter av, en bøtte som er formet som en ball, sand-former som lager kule figurer, og et sandslott-byggesett som gjør deg til kongen av sandslottbygging. Og til slutt en hov med teleskopstang.

Hvorfor vi tester akkurat disse tingene

Forresten, hvis du synes jeg er vel positiv i beskrivelsen av alle tingene vi har testet, så er det en grunn til det.

Jeg brukte LANG tid på å finne fram til hva vi hadde lyst til å teste, leste meg opp på nyheter, egenskaper og prøvde å sette meg mest mulig inn i lekenes egenskaper før jeg kontaktet leverandørne.

Så nei, dette er ikke en test der leverandøren tilfeldigvis har kontaktet meg og spurt om vi kan reklamere for dem. Sier det, bare sånn at du forstår forutsetningen for hvorfor vi tester det vi gjør.

Her er alle lekene fra merket Quut som vi har testet. De er flotte i fargen (finnes i rosa farger også), og gjør strandleken komplett. Se lengre ned for beskrivelse av hva vi synes om hver og en av disse lekene.


Sverre med silikonbøtter fra Scrunch som er deilige å holde i, enkle å ta med på stranda, og som er akkurat passelige store til å fylle med vann eller sand når man skal lage sandslott.


Sverre syntes det var litt kaldt i vannet da han skulle teste Scrunch-bøttene fra Andemorshop.no. Men han gikk inn i oppgaven med liv og lyst, for skulle vi teste leker, så skulle vi teste leker!

Scrunch-bøttene så dagens lys da to engelske mødre ble lei billige plstikk-bøtter som gikk i stykker. (Disse er også billige, koster kun 99 kr per stykk)

Bøttene i myk silikon tåler både sol og vann, varme og kulde, og er derfor perfekt å ha året rundt. 

De oppfyller også en moderne families krav til miljøvennlighet siden de gjør det lett å ta dem med seg på ferie (de kan brettes sammen), og derfor unngår man at man på hver nye chartertur må kjøpe nye bøtter for så å kaste dem. 

De kommer i tillegg i 9 ulike spreke farger, noe som gjør at til og med mor finner noen hun har lyst til å bruke til helt andre ting, som urtepotte, bær-spann til høsten, blomsterpotte på terassen eller til å ha småting i på badet. (Men nå snakker vi jo om strandleker, så dette var et sidespor, hehe)

Sverre får skikkelig dreisen på bøttene, og fyller dem enkelt med vann.

De var også enkel å helle ut vannet fra, siden de er så myke og deilige å holde i. Vi gir bøttene toppkarakter, og pakker dem gjerne med i kofferten når vi skal på ferie.

Ok, la oss bare være ærlige med en gang. Denne lille strandbåten er den både Sverre og Sebastian likte aller best!

Den har en gøyal form, den kan flyte, lage sand-båter, har en ekstra mini(u)båt oppå og lokket som følger med (ikke på bildet her) er skikkelig morsomt i badekaret (men badekar-leker kommer vi tilbake til i neste VI TESTER-innlegg)

Her ser du hvordan sand-båtene blir når man har brukt båten som form. Den lille gule ekstrabåten kan legges oppi sandbåten etterpå, noe Sverre syntes var gøy.

Badebåt og sandbåt. Enkelt og greit å få til, siden den har en avrundet form under, og man bare fører den fram og tilbake på stranden, før man enkelt løfter den opp og så er båten der i sand.

Den er mye enklere i bruk enn alle tidligere sandformer vi har brukt, som ser mer ut som kakeformer. De må man som regel fylle oppi først, og så snu dem rundt kjempefort. Det trenger man altså ikke her. Akkurat denne måten å bygge sand-figurer på gjør at til og med de aller minste vil få dette til helt alene!

Sebastian likte godt både badebåten og de innovative spadene fra Quut

Denne leken (ja, for det er mer enn to spader og en ball) heter Quut Cuppi, og er altså flere ting i en og samme leke!

Det er to spader hvor den ene kan brukes til å sikte sanden, samt at de har små hull i enden som man kan helle vann eller sand ut fra. De er enkle å pakke sammen siden de kan puttes inni hverandre, og perfekt for små barnehender å holde i. 

Ballen gjør at man kan lage en ballbane i sanden eller snøen med spadene, for så å ha konkurranse om hvem som får ballen til å hoppe lengst. 

Hva er dette for noe? Sebastian satt lenge og så ut som om han hadde funnet noe som hadde fallt ned fra en annen planet. Det var rett og slett veldig morsomt å fylle sand i spadene som er kjegleformede, for så å helle det ut igjen.

Vi lagde også en liten strand-figur av Quut Cuppi, noe Sebastian lo godt av før han raserte hele mannen vår.

Sebastian var nok litt liten til å bruke disse som vanlige spader, men han har likt dem skikkelig godt både i vogna, i badekaret, på stranden og i stua. Han liker rett og slett å holde i dem, og å ta tungen på de morsomme hullene på den gule spaden.

De er veldig små og enkle å ha med i veska, og enkle å bygge med for både liten og stor. Disse får garantert plass i feriekofferten vår!

Ingen strandtur uten å bygge sandslott! Her er de perfekte redskapene til det!

Sandslott-byggeren Cuut Alto er enkel i bruk. Du fyller bare den ene bøtten etter den andre, setter de oppå hverandre og til sist drar du bare den nederste bøtten oppover, og da tar den med seg de gule og lilla bøttene også. Det er altså ikke bøtter egentlig, for de har ingen bunn, derfor funker de på denne måten. 

Det eneste negative med Cuut Alto er at de tar litt plass, så selv om de er perfekt til å ha med på stranda der du bor, så vet jeg ikke om de hadde fått plass i kofferten når man skal på ferie. Men de er skikkelig morsomme, og enkel i bruk. Husk bare å bruke fuktig sand, hvis ikke funker det ikke. Men det vet du vel fra før.

Cuut Triplet er spaden som passer perfekt til sandslott-bygging. Den er som navnet sier, tre ting i en. Det er en rake, en sil og selvsagt en spade. Den er enkel å holde i for barn, men også for voksne som vil hjelpe til med slott-byggingen.

Den passer både til å fort få laget en stor haug, siden den krafser sanden opp i en haug, i stedet for at du må måke med den. Den kan også brukes på andre måter. Sett den ned i sanden, og den står som en palme ved siden av slottet ditt, eller du kan sile vann gjennom håndtaket siden den har små hull i enden. 

Spaden er litt stor å ta med seg, men siden den er så utrolig god i bruk, veier det opp for størrelsen. Noen leker må jo ha litt størrelse også, alt kan jo tross alt ikke være knøttsmått! Denne står på ønskelisten til sommeren!

Cuut Starfish er to sand-former i en pakke. En fisk og en stjerne. Det innovative med disse formene er på samme måte som badebåten, at man slipper å fylle formene med sand for så å snu dem. Man bare rugger de litt fram og tilbake i sanden, tørker av toppen, og så har man en perfekt fisk eller stjerne.

Stjernen fungerer også som sil for sanden. Og begge kan også brukes når man lager slott eller borg, siden de har avrundede former og er fin til å glatte ut vegger med.

Cuut Starfish tar liten plass når man klikker dem sammen, og de er lett å ta med seg i strandvesken og i kofferten. Du finner dem hos Andemorshop.no eller i din lokale barnebutikk!

Bøtten som ser ut som en ball, Cuut Ballo, er en morsom sak. Den er enkel å bære, og for de minste som vagger mer når de går, så er bøtten perfekt. Det skal nemlig mye til for at vannet fallet ut på veien fra sjøen og til sandslottet, så her får ungene mye vann igjen for pengene (den koster kun 149 kr).

Det er gøy at den ser ut som en ball, den er enkel å helle vann ut av, og bøtten er robust nok til at den ikke går i stykker med det første. (Jeg er veldig fan av ting som kan vare i flere år, slik at man slipper bruk og kast-mentaliteten som ofte rår i strand-leke-segmentet).

Det eneste lille problemet Sverre hadde, var at det var så kaldt i havet at det var litt vanskeligere å fylle denne bøtten enn Crunch-bøttene som har en mer vanlig form. For denne må selvsagt ha litt dypere vann for å fylles. Men sommeren kommer vel forhåpentligvis snart, og da blir ikke det noe å tenke på.

Cuut Ballo fra Andemorshop.no kommer også i fargen calypso rosa. Vi likte denne godt, og tenker den er en veldig morsom gave å ha med til barn om man skal på sommerfest til en vennefamilie i sommer.

Den siste strandleken vi testet ut, (i tillegg til Moluk Bilibo som vi har testet tidligere), er en hov med teleskopstang. Ikke visste jeg at Sverre hadde ønsket seg en hov i evigheter i følge han selv, så denne leken ble mye brukt.

Scrunch teleskop hov kommer i rød og blå, og er helt genial til krabbefiske eller tang-fiske som vi brukte den til. Det geniale er selvsagt at stangen kan dyttes inn slik at den blir kjempeliten og den er derfor lett å ta med seg i sekken på tur.

Andre hover har som regel en alt for lang stang, slik at den blir vanskelig til og med å ta med i bilen, men det problemet er her løst. Prisen på 89 kr gjør denne til et skikkelig godt kjøp. Denne skal det bli mye moro med i sommer.

Vi har ikke fått testet hvordan kvaliteten er etter å ha brukt den over lengre tid, men den virker veldig robust, og håndtaket er godt å holde i for små hender.

Sverre var storfornøyd med dagens fangst! Jeg burde nok ta han med på en brygge eller et svaberg slik at han får brukt den på en bedre måte enn her på stranda. Men gutten var fornøyd, og da var mor det også.
Alle lekene vi har testet i dette innlegget kan du kjøpe på Andemorshop.no eller for eksempel i barnebutikkene Lilleprinsen på Bekkestua, Engler og Cowboyer på Gjøvik, Alle barna på Lillestrøm, Englebarna, Rakkerungene eller Teknisk museum i Oslo.

Full forhandlerliste finner du her.


Vil du se hva vi har testet tidligere?

Her ser du lekene som er skikkelig gøyale både på stranden, på terassen og i badekaret. De gjør også at man setter fantasien skikkelig i sving, og gleder både liten og stor med sitt unike design!
Les alt om Moluk Bilibo her!

Vil du gi barna dine en liten fyr som redder både bilturen og flyturen?
Da bør du se alt om Oogi her!


I neste VI TESTER-innlegg som vi legger ut i morgen, får du vite alt om årets kuleste badeleker!

Alle testene blir lagt ut HER!Blogglisten hits

Kommentarer

 1. Supre leker dere har testet! Her ønsker vi oss en Moluk Bilibo :) Den ser veldig morsom ut! Tusen takk for masse god inspirasjon. Bloggen din er knall for meg da jeg har to gutter på samme alder som dine :) Keep up the good work! Hilsen Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisa,
   Tusen takk for veldig koselig kommentar! Det gleder jo alltid å få tilbakemelding på at noen leser bloggen og synes den er knall!
   Jeg skal gjøre mitt beste for å fortsette å gi deg inspirasjon! Håper å høre fra deg en annen gang også!

   Med vennlig hilsen
   Beate

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg