Tips til hva rampenissen kan gjøre hver dag!


I år har det flyttet inn en liten skapning i stua vår. Han kaller seg Rampi Ramp, og er visst en liten nisse. Men ikke en hvilken som helst nisse, en rampenisse!

Rampenisser har blitt veldig populært de siste par årene, og i år synes jeg det har flyttet inn stadig flere små skapninger, alt fra mus og alver til de nevnte små nissene, i hjem jeg har sett på diverse sosiale medier.

Så også hos oss.

Jeg heter Rampi Ramp


1. desember hadde det til ungenes store forskrekkelse flyttet inn en liten nisse i stua. Nissen ser de ikke noe til, og den første dagen så de heller ikke noe annet til den nye beboeren, annet enn den magiske døren hans, postkassen, stigen opp til døra, et par sko og et par ski. Ja, og så en gjenglemt nisselue og en liten sekk.

Rampi Ramp hadde vært snill å legge igjen et brev utenfor døren sin til ungene, der det blant annet sto at de ikke måtte røre tingene hans, og at han skulle prøve å oppføre seg, til tross for at andre kalte han for en rampenisse.

Den 2. desember hadde rampenissen slått til med en av de vanligste triksene i rampe-håndboka, nemlig å bytte ut melken i melkekartongen med brus. Gjett om det slo an. Minsten kunne knapt tro sine egne øyne, og snakket om det en evighet etterpå.

De belønnet han med grøt til kvelden, i håp om brus hver eneste dag i melkekartongen.

I dag har han pyntet til jul i stua, med å henge skoene våre opp i vinduet.

Tips

Her er hva vår rampenisse skal gjøre resten av dagene fram mot jul. Bare å stjele tips om du har gått tom for ideer selv.

4 - I dag skal vi bake pepperkakehus, og Rampi Ramp har smakt på alle godisene som han har lagt ut over bordet. Ungene får selvsagt ta noen godis hver før vi rydder opp og sparer det til bakingen senere på ettermiddagen.

5 - Rampenissen pakker inn ungenes matakker i gavepapir.

6 - Han har knytt en lang julelenke av alle jakkene våre og lagt dem på stuegulvet.

7 - Han har malt mamma eller pappas nese rød.

8 - Rampeline flytter inn. Rampi Ramp har det nemlig så kult hos oss at han har invitert venninnen sin til å flytte inn. (Jeg hadde nemlig kjøpt to sånne små dør-pakker)

9 - Rammeline er så takknemlig for at hun har fått flytte inn her at hun har dekket på til frokost til oss under bordet.

10 - Våre to rampenisser har pakket inn alle skoene våre i julepapir.

11 - Rampenissene holder seg i gangen, og har i dag puttet godis i ungene sine sko.

12 - I dag har de lekt tog med alle skoene på stua.

13 - Dopapir er gøy å leke med. Derfor har Rampeline og Rampi Ramp surret inn ungenes tripp trapp stoler med dopapir.

14 - Pappa var på julebord i går. Det er ikke bare pappa som har vært på fest. Rampenissene har også kost seg på kjøkkenbordet. Tomme flasker og tomt godtepapir flyter rundt. Men en lapp sier at de har gjømt to flasker julebrus til ungene i kjøleskapet. Godt med brus til frokost.

15 - I dag får ungene brev fra nissene om å hjelpe dem med å plante sjokoladefigurer. De kan putte noen knuste biter sjokolade i litt sukker på morgenkvisten, og vel hjemme fra barnehage og skole, har det vokst opp kule sjokoladefigurer fra sukkeret.

16 - I dag har rampenissene hatt det gøy med å gjømme dagens kalendergave slik at ungene må lete etter dem.

17 - Nissene har kjøpt Nutella eller sjokoladepålegg (noe vi aldri har hjemme), og smurt flere brødskiver som står klar på bordet.

18 - I dag er det ytterjakkene våre som har blitt pakket inn i gavepapir.

19 - Vi holder oss til innpakkning, det nærmer seg tross alt julekvelden. I dag har rampenissene pakket inn iPadene i dopapir.

20 - Hvor er sekkene våre? Nissene har ryddet, og sekkene er plassert under sofaen.

21 - I dag skal vi ut og lage bål og grille marshmallows for å feire at solen snur. Det er dagens kalendergave. Våre to rampenisser har kommet oss litt i forkjøpet, og smakt på flere marshmallows som ligger strødd ut på bordet.

22 - Første dag av juleferien innledes med film på morgenen i pysjen. Smånissene har gjort alt klart for oss, og poppet popcorn og satt fram til ungene. (Er det lov å håpe på at vi voksne får sove litt lengre i dag?)

23 - Vi har selvsagt for lengst pyntet juletreet, men rampenissene vil også være med å pynte. I dag har de tømt sokkeskuffen vår, og hengt en hel haug med sokker på juletreet.

24 - På selveste julaften takker Rampi Ramp og Rampeline for seg med et brev, og sier at de kommer til å flytte ut i løpet av dagen eller kvelden. De er ferdig med et oppdrag de har hatt for julenissen, og vender nå tilbake til Nordpolen.

Flere tips finner du også hos Kreativeideer.no, et sted jeg har latt meg inspirere av og hentet flere tips fra selv.


God rampete adventstid!

...Og noen ganger trenger man ikke en rampenisse i hus for at ting skal se rotete ut eller ikke være der du la det sist. Det holder med to små unger i hus...
Beate -


Blogglisten hits

Kommentarer

Populære innlegg