Her er grunnen til at ungene har LØPT mer enn noen gang

#millionshoursofjoy #Reimakidventure
GÅ TIL SKOLEN: Sverre har gått til skolen flere dager på grunn av ReimaGO!


Ipad, TV, Lego og andre stillesittende inneaktiviteter er ofte det som dominerer ettermiddagene om ungene ikke har organiserte treningsaktiviteter.

Slik er det også her i familien.

Men for en måned siden fikk jeg tilbud om å teste ut en aktivitetssensor fra barnetøyprodusenten Reima, og endringen var markant.

Løpe litt til

Reima lager som de fleste småbarnsforeldre vet, kjempegode parkdresser og yttertøy for aktive smårollinger.

Men nå har de altså også satt seg noen hårete mål om å få unger verden over til å bevege seg mer. Med appen ReimaGO og aktivitetssensoren med samme navn, registrerer man enkelt hvor mange timer i løpet av dagen ungene har bevegd seg.

Jeg festet en sensor på det tilhørende armbåndet, og sendte ungene på skolen og i barnehagen. Da de kom hjem sjekket vi hvor mye de hadde bevegd seg i løpet av dagen, og ikke unaturlig, så hadde 3-åringen vært i bevegelse mer eller mindre hele sin våkne tid, mens 7-åringen hadde vært litt mer stillesittende enn lillebroren.

Men konkurranse-genet var tydeligvis sterkt til stede, for skolegutten skulle ikke ha noe av at lillebror ledet konkurransen!

Derfor har han den siste måneden kledd på seg armbåndet med sensoren på med en gang han har stått opp, og litt uventet så har han også begynt å spørre om han kan få gå til skolen selv, i stedet for å bli kjørt!

Det må sies at grunnen til at han har blitt kjørt til nå er at skolen ligger på vei til barnehagen, og barnehagen ligger for langt unna til at vi går dit på morningene.

Men nå har altså storebror tatt ledelsen og har gått til skolen nesten hver dag!

Han har blitt så glad i den sensoren at han til og med hadde den på seg i sin egen Halloween-bursdag denne helgen.

SENSOR OG APP: ReimaGO sensoren snakker med appen og sier hvor mange minutter ungene har vært aktive. I går var Sverre aktiv i 494 minutter, eller litt over 8 timer.

Registrerer aktivitetstimer

For å holde rede på hvor aktive barna har vært, har Reima altså lagd en app som automatisk synkes opp mot sensoren, på samme måte som Fitbit og andre aktivitetsklokker voksne har.

Det enkle spillet går ut på å hoppe videre på et verdenskart, og til tross for sin enkle framtoning, har altså guttene syntes at det har vært veldig gøy å få hoppe med de oppsparte timene sine i appen.

Registerer man timene kan man også være med i konkurransen om å vinne en opplevelses-tur til Finland med Reima. Vi krysser selvsagt fingrene for at vi vinner tur dit, men oppfordrer selvsagt også alle andre familier til å hive seg på!

BURSDAG: Halloween-bursdag til tross, aktivitetssensoren er med!

Dette har vi lært denne måneden


1 - Guttene var faktisk mer aktiv enn jeg først trodde

2 - Litt aktivitets-konkurranse i hverdagen har ført til at de har blitt enda mer aktive

3 - Med en sensor på armen blir en løpetur ekstra motiverende

4 - Ungene har motivert mor til å komme seg mer opp av sofaen! (Og dette er nesten det viktigste punktet synes jeg! De kan altså motivere foreldre til å bli mer aktive)

5 - Vi har lært å glede oss mer til å være ute! Vi har allerede sørget for at vinterklær og rattkjelker står klare for en aktiv vinter, og for en gangs skyld gleder mor seg også til vinteren!


Bli med da vel!

Har du lyst til å være med å registrere barnas aktivitetstimer, kan du kjøpe en ReimaGO sensor selv også, og gå inn på Reima.com/kidventure for å registrere timene der.
Til nå har guttene donert 229 timer til kampanjen #millionshoursofjoy


Her er spillet hvor aktivitetstimene blir omgjort til antall hopp i spillet.

Etter hvert som man hopper rundt i verden, vinner man små bilder av dyr og andre ting fra området man er i. Her har Sverre fått en flamingo.

VERDENSKART: Her ser man hvordan storebror har tatt ledelsen verden rundt med Reima!


Her ser man tydelig hvilke dager 7-åringen har vært mest aktiv. Søndag  ble en stillesittende dag, og onsdag glemte han å bruke det.


#millionhoursofjoy #reimakidventure

Blogglisten hits

Kommentarer

Populære innlegg