33 ting å gjøre før du blir 1 år!

Knøttet har blitt ett år, begynt i barnehage og tatt sine første skritt. Stor har han blitt.

Da synes jeg det er på sin plass å komme med denne listen til andre babyer som er fersk i gamet og som vil lære litt hvordan man skal være om man er baby. (Eller en liste til foreldre om hva de kan forvente seg, i hvert fall basert på erfaringene her i huset.)

Enjoy!

1 - Tisse mamma på magen når dere skal ha den fine nære kosestunden rett etter fødselen. (Det var kos uansett altså, bare et litt merkelig første møte)

2- Bæsje så kraftig at det blir sånn fin gul halvmåne over der bleien slutter. (Også kaldt RYGGBÆSJ, og det er visst morsomst å gjøre det i klær mamma er litt ekstra glad i eller redd for).

3 - Lugge storebror så kraftig i håret at han hyler.

4 - Klore mamma på brystet med neglene som skulle vært klippet for noen dager siden. (AU!)

5 - Bite mamma til blods fordi hun ikke forstår at du vil ha den andre puppen heller.

6 - Bæsje i badekaret akkurat når du skal ta ditt første bad. (Da slipper du nemlig å bade)

7 - Teste lungekapasiteten kl 23.00, kl 24.00, kl 01.00, kl 02.00, kl 03.00, og forvente at hele familien er klare til å stå opp kl 04.00.

8 - Tørke snørra på pappa akkurat når han er på vei ut døra til et viktig møte (da blir han jo værende litt lengre nemlig, for skjorta må jo byttes)

9 - Spise en mutter eller annen liten gjenstand, slik at mamma og pappa må gå igjennom alle bleiene dine de neste dagene for å sjekke om den har kommet ut igjen.

10 - Være i supergodt humør når dere går inn på cafe, bare for å slå deg helt vrang i vogna akkurat når mamma har satt rompa på stolen med en deilig kaffe og skolebolle.

Listen fortsetter under bildet.


11 - Kjenne hvor deilig det er å fri-tisse når man ligger på det knøttlille stellebordet på fly-doen, og le litt godt inni seg når man ser at fontenen man lagde, gjorde pappa våt på hele t-skjorten. (bare ikke så gøy å sitte hos pappa resten av turen, for han var jo våt. Han hadde jo ikke med skiftetøy)

12 - Ødelegge den kule store legofiguren til storebror som han har brukt hele ettermiddagen på å bygge.

13 - Ta tak i matskålen når mamma ikke ser det, og klappe all den røde tomatsausen godt ut over bordet, stolen og alle klærne under smekken.

14 - Tømme alle skapene på kjøkkenet som mamma og pappa ikke trodde de trengte å sikre. 

15 - La mamma tro at du kan få holde skjeen til grøten selv, bare for å kaste den langt inn på stuegulvet når du endelig har fått den.

16 - Gi verdens lengste koser til familien, for å forsikre deg om at du blir hele familiens gullunge.

17 - Lære deg et triks, for eksempel å blinke flørtende med øynene eller vinke til alle rundt deg, for å få alle damer til å hilse på deg og gi deg oppmerksomhet når mamma eller pappa er for opptatte med andre ting.

Listen fortsetter under bildet.


Pappaer kan brukes til så mangt. Særlig til klatrestativ er de gode å ha.


18 - Herme etter andre slik at de begynner å le.

19 - Bæsje akkurat når du ser at mamma stresser for å komme ut døra for å rekke noe. (Da blir dere nemlig inne noen minutter til)

20 - Kaste smokken med smokkesnora ned mellom bilsetene, og forlange at sjåføren vil gi den tilbake til deg med det samme.

21 - Kaste drikkeflaska ned på gulvet på restaurant slik at kelneren plukker den opp, bare for å kaste den ned igjen med en gang, slik at han forstår at du leker med han.

22 - Spise banan som om at det var verdens beste godteri, for så å ikke like det de neste dagene, og la mamma sitte igjen med et lass med bananer hun hadde kjøpt inn til deg.

23 - Våkne akkurat når mamma eller pappa har lagt hodet på puten og vil ha seg en liten ettermiddagslur de også.

24 - Teste ut hvor fort mamma og pappa kommer seg opp av sofaen når du første gang setter fart mot trappen.

25 - Gå på besøk til andre babyer som er yngre enn deg, og være testpilot for om deres foreldre har babysikret huset sitt. (det har de som regel aldri gjort, og alle foreldrene blir som regel litt svette da)

26 - Smake på de fine salt-og pepperbøssene som står på restaurantbordene. (nei, de smaker ikke godt, men alt må jo testes ut)

27 - Ringe opp bestemor på Skype fra iPaden uten at mamma vet at du har gjort det. (det krever jo tross alt kun et par klikk)

28 - Lære deg hvordan både foreldre og besteforeldre kan tvinnes rundt lillefingeren. (De har alle sine svake punkter, det er bare å prøve et par teknikker, så finner du det nok ut)

29 - Bade i gaver til jul, særlig hvis du er familiens første barn/barnebarn.

Listen fortsetter under bildet.

30 - Snu deg bort så fort du bare klarer akkurat når mamma vil ta bilde av deg. Da kan dere nemlig leke den "ta bilde"-leken kjempelenge, og du har mammas oppmerksomhet en evighet.

31 - Snu deg rundt og rundt når det skal skiftes bleie og klær, slik at pappa blir helt svett av å prøve å kle på deg igjen.

32 - Hjelpe mamma å ta ut av oppvaskmaskinen slik at hun blir glad når hun ser at den er tom (men det er jo ikke din feil at skapene det skal inn i er så høyt oppe, at du heller må legge alt på gulvet)

33 - Ta noen deilige smaksprøver fra sandkassa i barnehagen du skal begynne i, slik at mamma gleder seg skikkelig til å slippe deg løs der alene.


Hva har jeg glemt?
Skriv gjerne en kommentar under her, på hva du selv ville tilføyd listen!Blogglisten hits

Kommentarer

Populære innlegg